Razlagamo.si

Novice


Projekt Lava


8. februarja, 2021

Prijatelj pomočnik: Prijateljske, kolegialne in državljanske opore pri spoprijemanju s posledicami COVID-19 na področju vzgoje in izobraževanja. Informacije o projektu na strani.


Razlagamo.si je bil prepoznan za HEROJA KORONE


24. januarja, 2021

Več na mariborinfo, sobotainfo, ptujinfo in ljubljanainfo.


Razlagamo.si na posvetu SAZU


12. januarja, 2021

Prof. dr. Blaž Zmazek je model Razlagamo.si predstavil tudi na posvetu Hibridno izobraževanje v času pandemije in po njej, ki ga je organizirala Slovenska akademija znanosti in umetnosti. 


Društvo Bravo sodeluje z Razlagamo.si


12. januarja, 2021

Društvo Bravo združuje otroke, mladostnike s specifičnim učnimi težavami, primanjkljaji na posameznih področjih učenja in drugimi nevrorazličnostmi, njihove starše in strokovnjake. S svojim delovanjem dejavno vpliva na izboljšanje položaja otrok, mladostnikov in njihovih družin. Združuje več kot devetsto članov. S sedmimi podružnicami in sekcijo BravoMI je zastopano po vsej Sloveniji. 

Od ustanovitve, pred devetnajstimi leti, je društvo z izdajanjem literature, s sodelovanjem pri pripravi strokovnih mnenj za oblikovanje zakonodaje s področja otrok s posebnimi potrebami in specifičnimi učnimi težavami, organizacijo izobraževanj za strokovno javnost in starše, organizacijo mednarodnih konferenc, s sodelovanjem v mednarodnih projektih Tempus in Erasmus +, s sodelovanjem z drugimi sorodnimi organizacijami in s številnimi mednarodnimi strokovnjaki ter s članstvom v Evropski zvezi za disleksijo (EDA) izboljšalo razumevanje položaja in obravnavo otrok in mladostnikov z disleksijo, diskalkulijo, AD(H)D, PPPU, ipd.

Društvo je prejemnik najvišje državne nagrade za izjemne dosežke na področju otrok s posebnimi potrebami Republike Slovenije v letu 2019.Več o društvu in nekatere prispevke ter gradiva najdete na spletni strani : http://bravo.splet.arnes.si


Razlagamo.si na RTV SLO


11. decembra, 2020


MARIBOR24si: Profesorji mariborske fakultete za naravoslovje in matematiko prejeli državno nagrado na področju šolstva


10. decembra, 2020

Profesorji mariborske fakultete za naravoslovje in matematiko prejeli državno nagrado na področju šolstva



Gibanje Razlagamo.si je prejelo Državno nagrado RS na področju šolstva za leto 2020


9. decembra, 2020


Na Razlagamo.si že več ko 1000 videorazlag!


28. novembra, 2020


Prostovoljci iz novomeške ginazije in drugih srednjih šol sodelujejo z Razlagamo.si


27. novembra, 2020

Na posnetku okrog 11.30.


Razlagamo.si sodeluje tudi s PEF UL


25. novembra, 2020

Z veseljem sporočamo, da Razlagamo.si sodeluje tudi s Pedagoško fakulteto Univerze v Ljubljani. Njihovi študenti so pripravili pomoč pri izobraževanju na daljavo na http://ucnagradiva.pef.uni-lj.si/?fbclid=IwAR1mclo5Sq_IfwW5ObMae5HKNvkaMdoZ-KrhqgTEfGVjd9ovv0FHVa8giqI

Tudi njihovi posnetki bodo obogatili RAZLAGAMO.SI SKUPAJ